Lunchteater i Varberg

Tisdagen den 9 oktober ordnade distriktet en dag i Varberg med buss söderifrån. 39 personer deltog. Vi började besöket med att få en kort guidning i Varbergs teater och den nyrenoverade salongen. Sopplunch serverades i lilla teatersalongen där också Ika Nord uppträdde med föreställningen ”Kroppkakor” som handlade om kroppsspråk. Mycket bra!

Därefter tog bussen oss till Hamnplan varifrån vi fick en promenad upp till Fästningen. Här togs vi emot av två guider och fick dels se de fasta utställningarna om ”Halland genom tiderna” och om ”Konstnärerna i Varbergsskolan”, dels en ny utställning med anledning av fästningens 400-årsjubileum som kallas ”Vi som byggde fästningen”. Alla utställningarna är mycket intressanta. Besöket lockar säkert till att komma tillbaka och titta lite noggrannare.

Innan vi gick tillbaka till bussen för hemresa var det tid till eftermiddagskaffe i Museets kafé.